Hvordan bruke Google Analytics til å se salg via blogs

Blogg-innlegg skrives for å hjelpe kundene med spørsmål de måtte ha rundt produktene som selges. Alt som skal skrives må nøye vurderes ved hjelp av ulike verktøy slik at man er sikker på at innlegget har et klart formål som dekker behov. Eksempelvis kan blogg-innlegg være en pull-faktor for å få kunden til å gjennomføre et kjøp. Kunden ønsker seg kanskje en Yogabukse, men ønsker å lese seg opp på hvorfor man skal kjøpe en slik bukse og hvilken spesifikk type som passer deg best. Her er formålet både å informere kundene om plagget, men det er også en fin mulighet til å linke til relevante produkter slik at kunden enkelt kan gjennomføre transaksjonen etter lesingen.

Etter at blogg-innlegget er publisert vil det være aktuelt å få en oversikt over hvor mange salg som har blitt utført basert på innlegget. Dette kan man gjøre ved hjelp av Google Analytics. Her kan man velge hvilken periode man ønsker se på for å finne ut hvor mange kjøp som er blitt gjort og den totale summen som er kommet inn i løpet av perioden, ved hjelp av blogg-innleggene.

Slik gjør du det

1. Gå inn på Google Analytics https://analytics.google.com/analytics/web/

2. Trykk på atferd -> nettstedinnhold -> landingssider.

Skjermbilde 2021-10-28 kl  14 50 43

3. Velg det tidsrommet du ønsker å se på, eksempelvis den siste uka eller måneden.

Skjermbilde 2021-10-28 kl  14 32 08

4. Trykk på “avansert” og filtrer slik at du kun ser på blogg-sidene. Dette filteret kan variere ut ifra hvilken plattform som brukes.

Skjermbilde 2021-10-28 kl  14 33 10

5. Klikk deretter på “inntekt” i tabellen slik at det rangeres etter innlegg som har gitt høyest inntekt.

Skjermbilde 2021-10-28 kl  14 48 44