Hva er Branded keywords?

Branded keywords, eller merkevaresøkeord, er søketermer fra kunder og andre prospekter som aktivt ser etter merket eller selskapet ditt.

For oss så vil merkevaresøk eksempelvis se slik ut; “famme”, “famme tights”, “famme sko”. Det er søk som inkluderer nettsidens merkenavn eller variasjoner av den og det er unikt for ditt domene. Variasjoner som kan komme opp for oss er fanme, femme og framme. Dette er merkevaresøkeord som blant andre differansierende fraser samlet går under “organisk merkevaresøk”.

Hva er Non Branded keywords?

Non branded keywords, eller umerkede søkeord, er søketermer fra kunder eller prospekter som er på utkikk etter noe relatert til selskapet, men som ikke aktivt søker etter selve selskapet. Så i motsetning til merkevaresøkeord, er det da søkeord som ikke referer til merkenavnet eller noen del av det, inkludert feilstavelser.

Så om vi ser på eksemplet jeg kom med over igjen, vil søkeord se slik ut; “tights”, “scrunch tights”, “sko med god demping”. Det er søkeord som er relevant for oss blant andre lignende søkeord og som samlet går under “umerkede organisk søk”.

Hva er forskjellen på disse?

Merkevaresøkeord er søk med høyt intent, eller de som benytter seg av det har en stor hensikt med å kjøpe. De har antakeligvis allerede bestemt seg for at dette selskapet er den riktig for dem og er da i en konverterende fase enn en som ønsker å gjøre research.

I motsetning til merkevaresøkeord, så er umerkede søkeord søk som indikerer at noen er interesert i et gitt produkt eller en tjeneste, men de har ikke bestemt seg enda for akkurat hvem de ønsker å kjøpe dette fra.

Det er svært simpelt, bare naviger deg til “Ytelse”, legger til et nytt filter ved å trykke på “Ny”, trykker på “Søkeord” og velger blant listen under filtrer “Søk som ikke inneholder” og skriver så inn “Famme” eventuelt.

image

Det er også en annen, litt avansert, måte du kan filtrere for å få non branded søk. Ved å ta i bruk negative regex match, kan du filtrere vekk flere variasjoner/feilstavelser av merkenavnet ditt ved å legge til | i mellom hvert ord. “|” betyr “eller”. Ved å gå gjennom de samme stegene for den simple versjonen, så velger du istedenfor “Tilpasset (regulært uttrykk)”.

image

Etter å ha valgt dette, vil du få enda en liste. Velg “Samsvarer ikke med det regulære uttrykket” og skriv inn merket ditt i de ulike variasjonene du får. Eksempelvis “famme|femme|framme|fanme”.